“Вистоїмо разом”: в Одесі відбулась презентація проєкту підтримки постраждалих від сексуального насильства

Загалом в місті працюють 7 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги

Україна активно працює над вдосконаленням системи підтримки жінок, які постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК). В Одесі було проведено презентацію проєкту "Вистоїмо разом”, де презентували цілісну систему підтримки для постраждалих, що забезпечить їм ефективну допомогу та захист їх прав в судах.


Ціль проєкту

Проєкт "Вистоїмо разом" має на меті створити ефективну цілісну систему підтримки жінок, які зазнали сексуального насильства. Це дозволить постраждалим отримати необхідну допомогу з урахуванням міжнародного досвіду та регіональних особливостей.

Впевнена, що сьогоднішня презентація проєкту "Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від СНПК" стане  важливим кроком щодо виявлення проблемних питань, які стримують ефективну реалізацію Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" на регіональному та місцевих рівнях, підвищення уваги до питань ґендерної рівності у структурах сектору безпеки та оборони, напрацювання нових підходів реалізації ефективної політики попередження і протидії насильству, аби запобігти цим злочинам, сприяти кримінальному переслідуванню винних і захистити постраждалих від насильства, — зазначила заступниця Одеського міського голови Світлана Бедрега.

Допомога постраждалим від СНПК в Одесі

Упродовж року в Одесі вдалося відкрити нові центри соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства, з кризовими кімнатами та притулками для постраждалих осіб. Також було запущено роботу трьох мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Окрім цього, для жінок та дівчат, які постраждали від ґендерно зумовленого насильства, було створено безпечний простір “Вільна” спрямований на захист прав жінок та дівчат на місцевому рівні. У ньому постраждалі жінки та дівчата можуть отримати підтримку та допомогу, а також користуватися послугами спеціалізованих організацій та інших служб.

Нагадаємо, що жителю Білгород-Дністровського району Одещини повідомили про підозру в домашньому насильстві над цивільною дружиною. Чоловік регулярно ображав та бив жінку.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися