“Сильні разом”: Одеський проєкт психологічної підтримки для учнів та вчителів

З вересня проєкт буде працювати у всіх освітніх закладах міста

У Одесі з 31 травня 2023 року розпочався загальноміський проєкт “Сильні разом”, спрямований на надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу. Після урочистої презентації проєкту, відбулися перші майстер-класи, спрямовані на стабілізацію емоційного стану та навчання першої психологічної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Досвідчені психологи з закладів освіти Одеси провели заняття, обговорення та цікаві активності для учнів, батьків та педагогів. Учасники майстер-класів отримали цінні навички з надання психологічної допомоги та вміння визначати та контролювати свій емоційний стан.

picture

Проєкт “Сильні разом” буде проводитися як пілотний від червня до серпня 2023 року, а з вересня його робота охопить всі заклади освіти міста. Головною цільовою аудиторією проєкту є діти дошкільного та шкільного віку, їх батьки, педагоги та працівники психологічної служби, які зможуть отримати необхідну підтримку та допомогу у справлянні з емоційними викликами.

picture

Мета проєкту  – підтримати та сприяти відновленню емоційного стану, викликаного травматичними та кризовими подіями, шляхом підвищення рівня загальної психологічної культури учасників освітнього процесу в питаннях самодопомоги та допомоги оточуючим, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі відкрили Центр допомоги врятованим, який допомагає внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали внаслідок воєнних дій. Центри такого типу вже працюють в різних містах України, зокрема в Києві, Львові, Запоріжжі, Дніпрі, Чернівцях, Мукачево, Харкові, Херсоні та Полтаві



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися