В Одеській області в школі-інтернаті виявили порушення прав дітей

В офісі омбудсмена кажуть, що навчальні класи в школі-інтернаті обладнано з порушенням правил санітарних норм, а діти не пройшли медогляд

У Лиманській спеціальній загальноосвітній школі-інтернеті під Одесою порушують права дітей. Про це повідомляє прес-служба Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України (ВРУ) з прав людини.

Представники секретаріату разом з громадськими діячами нещодавно відвідали заклад і виявили низку порушень прав дітей, в тому числі на здобуття відповідного рівня освіти.

"Двоє учнів школи на початок листопада не приступили до навчання з вини батьків. Однак Біляївська служба у справах дітей територіальної громади, в якій проживають діти, не вживає необхідних заходів щодо залучення дітей до навчання", - розповіли в прес-службі омбудсмена.

picture

Автор фото: прес-служба Секретаріату Уповноваженого Верховної Радою України (ВРУ) з прав людини

Крім того, за словами перевіряючих, в інтернаті недостатнє природне і штучне освітлення. В установі використовуються відкриті лампи, що є порушенням правил, а горище і дерев'яні перекриття будівель не оброблені протипожежними засобами.

"Найбільше занепокоєння членів моніторингової групи викликав той факт, що майже 50% вихованців перед початком нового навчального року не пройшли поглиблені медогляди", - відзначили в прес-службі.

Звернули увагу і на те, що діти не беруть участь у навчальних і розвиваючих екскурсіях, а в школі відсутні гуртки та клуби за інтересами. Все це, запевняють перевіряючі, порушує право дітей на індивідуальний розвиток.

В установі числяться 70 вихованців. Набір нових учнів там не ведуть.

Як раніше писав портал "Коментарі", в Одесі громадські діячі і чиновники прийшли з перевіркою в скандальний притулок.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися