Грошова допомога мобілізованим одеситам у 2024 році: як отримати

Всі мобілізовані у 2024 році одесити можуть отримати гроші

З 1 січня 2024 року усі, хто був призваний на військову службу або уклав контракт, та зареєстровані в Одесі, можуть отримати одноразову грошову допомогу. Як це зробити повідомили в Одеській міській раді. 

Для отримання допомоги, необхідно подати заяву та пред'явити оригінали або копії таких документів:

  • Паспорт громадянина України (або ID-картка з документом про реєстрацію місця проживання).

  • Реєстраційний номер облікової картки платника податків.

  • Інформацію з банківської установи про відкритий картковий рахунок.

  • Довідку або витяг з наказу про зарахування до військової частини.

Заяву слід подати на ім'я міського голови Одеси чи директора Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради. Також можна звернутися в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Якщо особистий візит неможливий, член родини або представник за довіреністю може подати заяву від імені військовослужбовця.

Грошова допомога у розмірі 20 000 грн виплачується шляхом перерахування на карткові рахунки отримувачів, відкриті в банківській установі.

Нагадаємо, в Одесі родичі військовослужбовців, які захищають кордони України з початку повномасштабного вторгнення, вийшли на масові протести. Люди закликають владу провести ротацію, адже деякі військові знаходяться на фронті вже майже два роки. 

Зазначимо, в Одеському ТЦК висловили свою думку щодо неспокійних подій у громадському транспорті, які виникли в рамках проведення загальної мобілізації в Україні. З метою виконання громадянських зобов'язань чоловіками, військове командування вживає заходів з оповіщення, аби забезпечити відповідне охоплення військовозобов'язаних громадян України. Реакція одеситів на такі дії – в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися