В Одесі відбувся мітинг в підтримку демобілізації: подробиці

Люди вийшли с гаслами "Поверніть тата додому"

В Одесі родичі військовослужбовців, які захищають кордони України з початку повномасштабного вторгнення, вийшли на масові протести. Люди закликають владу провести ротацію, адже деякі військові знаходяться на фронті вже майже два роки. 

"Вони мають право на відпочинок і на реабілітацію. Люди 2 роки перебувають у стані постійної фізичної та моральної активності. Це все відображається на їхньому психологічному стані", - кажуть активісти.

Після мітингу активісти вирушили маршем по центру Одеси. Супроводжували протестувальників правоохоронців. Учасники акції хвилиною мовчання вшанували полеглих військових та заспівали Гімн України.

Зазначимо, що за законом через 6 місяців безперервної участі у відсічі збройної агресії військові підлягають заміні. Їхній період відновлення має бути не менше 2 місяців.

Нагадаємо, що 7 січня одесити знову зібралися на мирний мітинг проти безглуздих тендерів. Цього разу протест відбувся біля будівлі Одеської ОВА. Активістів та волонтерів не налякали ні дощ, ні вітер. Вони до останнього стояли з плакатами “Усі кошти на захист країни”. Про це пишуть місцеві ЗМІ. 

Крім того, 21 грудня, одесити вже традиційно вийшли на протест до будівлі Одеської мерії. На Думській модна побачити плакати із такими гаслами: "Дрони рятують життя", “Скасувати недоречні закупівлі”, “Гроші на фронт, а не собі в кишеню”.

“Коментарі” також писали, 16 грудня біля мерії одна із мітингувальників вийшла до мерії босоніж з плакатом “ЗСУ мерзнуть”. На Думській площі зібралося близько ста осіб. Люди тримали в руках транспаранти “Кожна копійка — це життя захисника”, “Годі красти в ЗСУ” та інші.

Джерело: https://novyny.live/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися