На Одещині виправдали ексмера, підозрюваного у хабарництві

Провину колишньої чиновниці Захарівки (Фрунзівки) не змогли довести в суді

Судді Фрунзівського районного суду Одеської області виправдали колишню голову селища Захарівка (Фрунзівка) Тетяну Пустовіт, яку підозрювали у хабарництві. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію "Думської", у суду не знайшлося достатньо доказів, щоб притягнути ексчиновницю до відповідальності.

Нагадаємо, розгляд щодо Пустової почався влітку 2017 року, коли її затримали під час начебто отримання неправомірної вигоди в розмірі 30 тисяч гривень. Згідно з інформацією правоохоронців це була лише частина суми (із 45 тисяч гривень), яку ексчиновниця нібито запросила за дозвіл на розробку детального плану території селища з метою подальшої оренди земельної ділянки для будівництво магазину, складів і виробничих приміщень.

Розглядом займалися представники Служби безпеки України. Однак уже в суді випливла інформація про вельми грубі порушення, допущені при проведенні негласного слідства.

Процесуальний кодекс забороняє передачу "мічених" грошей людиною, яка може проходити по справі про хабарництво як свідок. При цьому ця особа спочатку перебувала під слідством сама, а не Тетяна Пустова.

До того ж сама передача грошей проводилася без дозволу прокуратури, що також заважає встановити законність таких слідчих дій. Саме на це і вказували захисники Пустової, наполягаючи на тому, що їхня підзахисна могла потрапити під провокацію хабара, що є неприпустимим згідно з українським законодавством.

Ці та ще кілька додаткових сумнівних фактів, пов'язаних зі справою, і спонукали суддів Фрунзівського районного суду виправдати Тетяну Пустовіт. При цьому у прокурорів залишається можливість подати апеляцію на оскарження вироку.

Втім суддя В'ячеслав Тростенюк вважає, що слідчі у справі допустили дуже грубі і кричущі помилки. Через це встановити вину Пустової, якщо вона дійсно мала місце бути, практично неможливо.

Відзначимо, що незабаром після початку розгляду Тетяна Пустова покинула посаду селищного голови і більше у виборах не брала участь.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одеській області затримали трьох посадових осіб за підозрою в привласненні бюджетних грошей. На що повинні були витратити 3 млн гривень, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися