Скандал у ВМС: командир відділення судна вимагав хабарі за відгули на сушу

Підозрюваний щомісячно "заробляв" понад 150 тисяч

Співробітники ДБР оголосили про підозру командиру відділення на одному з кораблів Військово-морських сил України, який змушував підлеглих платити за можливість покидати судно для відпочинку. Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

За інформацією правоохоронців, командир вимагав від моряків по 10 тисяч гривень за кожний законний вихід на берег, що, за оперативними даними, приносило йому не менше 150 тисяч гривень щомісячно.

9 липня 2024 року фігуранта справи затримали під час одержання чергової виплати у розмірі 1 тисячі доларів США. Гроші він отримав від одного з підлеглих за дозвіл на відгул протягом місяця.

Командиру оголошено обвинувачення в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Він залишається під вартою з можливістю застави у розмірі 182 тисяч гривень. Зазначимо, що згідно із санкціями статті такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Погоріли на хабарях

Нагадаємо, в Одесі затримали працівника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК), який за 4 000 доларів обіцяв уникнення вручення повістки та відтермінування призову на військову службу.

Крім того, Служба безпеки України успішно розкрила корупційну схему в Одеській митниці, у якій брав участь інспектор Держмитслужби. За даними оперативників, цей посадовець систематично отримував хабарі від підприємців за обіг товарів під час митного контролю.

Також “Коментарі писали, що ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець. Використовуючи інформацію від керівника одного з поштових відділень в Одесі, вони визначали клієнтів, які отримували наркотики поштою, та вимагали від них гроші.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися