В Одесі затримано співробітницю Антимонопольного комітету за хабар

Жінка вимагала хабар у розмірі 10 тисяч доларів США

В Одесі поліцейські затримали співробітницю територіального відділення Антимонопольного комітету, яка вимагала хабар у розмірі 10 тисяч доларів за "пом’якшення" штрафних санкцій для підприємця. Жінка обіцяла послабити покарання за порушення антимонопольного законодавства в обмін на гроші. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Слідство встановило, що під час розслідування справи про можливі порушення під час купівлі нежитлової будівлі на аукціоні та приватизації, підозрювана спонукала підприємця до надання хабаря. Вона обіцяла призупинити розслідування або передати справу до вищих органів у разі відмови.

Спочатку посадовиця вимагала 20 тисяч доларів, проте пізніше знизила суму до 10 тисяч. Для уникнення викриття, вона вказала підприємцю передати гроші через посередника.

Зловмисницю затримали одразу після передачі неправомірної вигоди завдяки спільним діям слідчих ГУНП в Одеській області та оперативників УСБУ. Їй повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі одного мільйона гривень. За такі дії їй загрожує позбавлення волі від п’яти до десяти років з конфіскацією майна і забороною займати певні посади на строк до трьох років.


Погоріли на хабарях

Нагадаємо, в Одесі затримали працівника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК), який за 4 000 доларів обіцяв уникнення вручення повістки та відтермінування призову на військову службу.

Крім того, Служба безпеки України успішно розкрила корупційну схему в Одеській митниці, у якій брав участь інспектор Держмитслужби. За даними оперативників, цей посадовець систематично отримував хабарі від підприємців за обіг товарів під час митного контролю.

Також “Коментарі писали, що ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець. Використовуючи інформацію від керівника одного з поштових відділень в Одесі, вони визначали клієнтів, які отримували наркотики поштою, та вимагали від них гроші.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися