На Одещині священник може потрапити за ґрати на 8 років

На Одещині ДБР затримало священника-адвоката за вимагання грошей у підзахисного

Співробітники ДБР спільно з Нацполіцією затримали священника, який також мав адвокатську ліцензію. Його підозрюють у вимаганні грошей від іншого священника за допомогу в уникненні кримінальної відповідальності. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У липні 2024 року настоятель одного з храмів Одеської області потрапив у ДТП, збивши пішохода в Одесі. Постраждалу жінку доставили до лікарні з травмами.

Для захисту своїх інтересів священник звернувся до знайомого, який мав ліцензію адвоката. Проте адвокат повідомив, що за 3 тисячі доларів США "владнає питання" з правоохоронцями щодо закриття кримінального провадження. У разі несплати він погрожував настоятелю реальним терміном ув'язнення за ДТП.

6 серпня 2024 року адвоката затримали під час передачі грошей.

Йому повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Погоріли на хабарях

Нагадаємо, в Одесі затримали працівника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК), який за 4 000 доларів обіцяв уникнення вручення повістки та відтермінування призову на військову службу.

Крім того, Служба безпеки України успішно розкрила корупційну схему в Одеській митниці, у якій брав участь інспектор Держмитслужби. За даними оперативників, цей посадовець систематично отримував хабарі від підприємців за обіг товарів під час митного контролю.

Також “Коментарі писали, що ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець. Використовуючи інформацію від керівника одного з поштових відділень в Одесі, вони визначали клієнтів, які отримували наркотики поштою, та вимагали від них гроші.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися