В Одесі затримали інспектора митниці за систематичні хабарі

За фіксовану суму грошей посадовець забезпечував безперешкодний пропуск контейнерів через митний кордон

СБУ затримала головного державного інспектора одного з оперативних відділів управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Одеської митниці. Він систематично отримував великі хабарі. 

Про це повідомляє Управління СБ України в Одеській області.

Посадовець організував корупційний механізм під час оформлення імпортних вантажів. За "винагороду" він забезпечував безперешкодний пропуск контейнерів через митний кордон.

jiN4YPSOqFFY4ec5yirDXdSa1.jpg

Наживався на ситуації зі світлом

У січні цього року, коли мільйони людей залишалися без електроенергії через масовані ракетні атаки РФ, чоловік вимагав та отримав хабар за безперешкодне митне оформлення контейнера із ліхтарями. 

Правоохоронці затримали посадовця як раз під час отримання чергового хабаря.

"У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Перевіряється причетність інших посадовців митниці до корупційної діяльності", - повідомили у відомстві. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеській області правоохоронці вистежували торгівців наркотиками й, замість затримання, забирали у них гроші За даними ДБР, незаконну схему заробітку організували двоє чинних та один колишній правоохоронці. Грабунком та вимаганням ділки "заробили" щонайменше 4,6 млн грн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися