На Одещині очільниця служби у справах дітей зробила ухилянта опікуном чужої дитини

Одеситка використала свого 15-річного прийомного сина для вивезення військовозобов’язаного чоловіка

На Одещині поліцейські затримали очільницю служби у справах дітей. Вона зробила "ухилянта" опікуном чужої дитини. Її підозрюють у внесенні до офіційних документів фіктивних відомостей та у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Нагадаємо, у серпні 2022 року правоохоронці викрили 29-річну одеситку, яка використала свого 15-річного прийомного сина для безперешкодного вивезення військовозобов’язаного чоловіка за кордон. Вона забезпечила призовника документами про опіку над підлітком, які надали право виїхати чоловіку з дитиною з України. Проте задумане не вдалося реалізувати. 

Слідство з'ясувало, що до видачі документів, якими послуговувався чоловік на пропускному пункті, причетна  очільниця служби у справах дітей однієї з громад Одеського району. 

Як працювала схема

На прохання своєї знайомої посадовиця внесла до офіційної документації інформацію про те, що підліток проживає з 38-річним жителем Одеського району, який і доглядає за ним. Також фігурантка передала знайомій погоджений та завірений печаткою бланк заяви про надання згоди на виїзд за кордон неповнолітньому у супроводі нового опікуна, до якої згодом були внесені неправдиві дані.

Суд вже обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді застави розміром сто тисяч гривень. Жінку відсторонили від посади. Правопорушниці загрожує до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещини відправили на лаву підсудних банду, яка вербувала та переміщувала людей до Франції з метою експлуатації.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися