Продавав товари прямо із в’язниці: в Одесі викрили шахрая

“Продавцеві” загрожує продовження строку ув’язнення ще на три роки

Ув'язнений за крадіжку та грабіж одесит був засуджений до чотирьох років позбавлення волі. Проте це не завадило йому займатися шахрайством безпосередньо з виправної колонії.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Методом зловмисника було створення фейкових оголошень щодо продажу мототехніки на умовах часткової передоплати. Після отримання грошей він припиняв з покупцями спілкування. Житель Вінниччини став жертвою шахрая, який виманив у нього 3000 гривень за продаж мотоцикла. Однак правоохоронці встигли відстежити злочинця та зупинити його дії.


Зловмисник збирав кошти на свій банківський рахунок з різних регіонів України, і тепер поліція займається встановленням осіб, які попались на його “гачки”. Правоохоронці вилучили мобільний телефон та банківську картку зловмисника, за допомогою яких він здійснював свої злочинні дії.

picture

Яке покарання чекає на шахрая


Після того, як були зібрані докази, злочинцеві було оголошено про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.


Нагадаємо, що в Одеській області 31-річний чоловік продавав заборонені речовини, а саме канабіс, своїм знайомим. Раніше він був судимий за незаконне зберігання наркотиків без мети збуту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися