Корупційний скандал з експортом зерна: екскерівника Одеської митниці звільнили

Правоохоронці викрили понад 10 високопосадовців

З одеської митниці звільнили фігуранта справи з експорту зерна Михайла Мірошніченка. Він потрапив у скандал нелегальним вивозом української продукції, але офіційно він залишався працювати начальником Управління внутрішнього аудиту Державної митної служби України.

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.

Наразі він фігурує у справі злочинних схем із зерном на митниці у Тимчасовій слідчій комісії (ТСК) при ВР.

Деталі скандалу 

Правоохоронці викрили понад 10 високопосадовців, причетних до схеми розкрадання коштів на експорті українського зерна, що завдало збитків державі на 5,2 млрд грн.

Для реалізації схеми її учасники залучили більше ніж 370 комерційних структур з ознаками фіктивності. Через них учасники схеми скуповували пшеницю у приватних фермерів, сільгосппідприємств та великих агрохолдингів. Після цього продукцію передавали через низку фірм-"прокладок"‎ і збували зерно експортерам для продажу за кордон.

У період з серпня по вересень 2022 року таким чином було вивезено понад 1 млн т зернових сумнівного походження через потужності зернових терміналів в Чорноморському, Південному та Одеському портах.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що протягом минулого тижня 14 суден, в рамках “зернової угоди”, відійшли з українських портів. На борту цих суден перевозилося понад півмільйона тонн зерна та інших харчових продуктів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися