Продавали наркотики та зброю: на Одещині затримали злочинну групу

До угрупування причетні троє жителів Чорноморську

Управління карного розшуку ГУНП в Одеській області викрило злочинне угруповання, яке займалося протиправною діяльністю з метою збагачення. Чоловіки збували наркотичні засоби та зброю.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Обшуки у зловмисників

Під час обшуку у місцях проживання фігурантів правоохоронці вилучили майже 400 грамів канабісу, пістолети з явними ознаками перероблення, гладкоствольні рушниці, набої, мисливський ніж та гроші, здобуті у незаконний спосіб. Наркотичні засоби та зброю скерували на експертні дослідження.

picture

picture

Що відомо про злочинну групу

За інформацією оперативників це троє місцевих жителів, віком 45, 49 та 50 років. Одному з них вже було пред'явлено звинувачення за вчинення умисного вбивства, справа якого наразі перебуває на розгляді в суді. 


Яке покарання чекає на фігурантів

Правопорушникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України за кваліфікуючими ознаками: незаконне придбання та зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинене групою осіб, та збут особливо небезпечного наркотичного засобу. 

Також їх дії розглядають за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 того ж кодексу за кваліфікуючими ознаками: зберігання, придбання вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб, які заздалегідь домовилися про спільне його вчинення, та збут вогнепальної зброї.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Наркоторговці на Одещині

Нагадаємо, на Одещині прикордонники затримали збувача наркотичної солі. 24 – річний наркодилер хотів розширити свою клієнтську базу, зокрема, й серед військових. Молодик вирішив організувати собі "бізнес" з розповсюдження небезпечних наркотиків Альфа-PVP, так званої "солі" на території Одеської області, розширивши свою клієнтуру і серед прикордонників.

Крім того "Коментарі" писали, що співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили масштабне злочинне угруповання, яке виготовляло та розповсюджувало психотропні речовини. За даними слідства, зловмисники організували нарколабораторії на території декількох областей України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися