Серія крадіжок в Одесі: правоохоронці затримали правопорушників

Фігурантам справ загрожує до восьми років ув’язнення

Правоохоронці розслідують серію крадіжок, які скоїли жінка та троє чоловіків у місті Одеса. Злочини були спрямовані на посягання на чуже майно, гроші та гаджети.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

25-річна жителька Одеси викрала гроші з банківської картки пенсіонерки, використавши власну підступність. Під час зняття готівки в банкоматі, вона не тільки виконала прохання літньої жінки, але й непомітно поповнила свій мобільний рахунок на 500 гривень. Зловмисницю вже затримали правоохоронці, і вона не заперечує свою причетність до злочину.

У другому випадку 62-річний місцевий житель викрав цінне майно у відвідувачки кафе, розігравши сцену. Зловмисник підійшов до жінки, просивши милостиню, але вкрав її сумку, в якій були бездротові навушники, документи, банківські картки та 600 гривень. Потерпіла звернулася до поліції, і правоохоронці затримали зловмисника, вилучивши сумку з документами. Зараз правоохоронці намагаються встановити місцеперебування решти зловмисно здобутого майна.

Ще двоє містян, 35-річний і 38-річний, спробували збагатитися на вирізанні телекомунікаційного кабелю. Однак, небайдужі громадяни помітили їх протиправні дії та повідомили поліцію. Правоохоронці затримали зловмисників, коли ті намагалися продати злочинно здобуте майно. Розслідування цього випадку ще триває.


За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили фігурантам про підозру, в залежності від скоєного, у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема за попередньою змовою групою осіб. Ці злочини кваліфікуються ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України та караються позбавленням волі строком від п’яти до восьми років, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині наприкінці лютого сталася крадіжка. Чоловік який недавно був евакуйований с Херсонської області обікрав родину, яка його прихистила.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися