Поліція затримала капітана юстиції, який обіцяв солдату незаконно оформити інвалідність матері

Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 402 600 гривень

6000 доларів США і отримаєш звільнення від мобілізації. За таким принципом працював начальник юридичної групи однієї з військових частин Одещини. Капітан юстиції пообіцяв солдату своєї частини, призваному за мобілізацією, оформити інвалідність матері за “невелику” винагороду. Поліція затримала чоловіка “на гарячому”, одразу після першої частини хабара у розмірі двох тисяч доларів США.

 

“Фігуранту повідомили про підозру за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 402 600 гривень”, - йдется у повідомленні поліції.

Наразі слідство триває. 


Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині судитимуть правоохоронця, який тікаючи від ДБР намагався позбутись хабаря. Він налагодив схему заробітку на фігурантах проваджень. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.  За даними слідства, правоохоронець сприяв укладенню угод слідчих з підозрюваними щодо визначення їм покарання у вигляді штрафу, замість позбавлення волі. Зокрема, правоохоронець вимагав хабар за таку "угоду" з мешканця Одещини, який підозрювався у незаконному вирощуванні та розповсюдженні наркотиків і мав отримати реальний термін.


Нагадаємо, 1 червня в Одесі серед білого дня сталася стрілянина. Поліцейські встановлюють обставини стрілянини в Одесі, яка сталася на вулиці Глушко. Поки відомо, що  одна людина загинула. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області.  Ще двоє людей з вогнепальними пораненнями доставлені у лікарню. Зараз на місці події працюють поліцейські на чолі з керівництвом слідчого управління ГУНП в Одеській області. Обставини встановлюються.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися