Підтримував путіна та дії окупантів: в Одесі затримали прихильника “російського миру”

На чоловіка чекає кримінальна відповідальність

55-річний зловмисник активно поширював антиукраїнський контент в соцмережах та захоплювався діями російських військових. Правоохоронці затримали його в Одесі.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Поширення забороненого в Україні контенту здійснювалося через сторінку зловмисника на соціальній мережі "Однокласники", де він залучав шанувальників "російського миру". Він активно поширював публікації, що закликали до підтримки рішень та дій президента держави-терориста, виправдовували дії окупантів та пропонували зміни в територіальному устрої  України. Під час обшуку у правопорушника поліцейські вилучили мобільний телефон та комп'ютерне обладнання, що містило докази його протиправної діяльності.


За наявності достатньої кількості зібраних  доказів, під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили йому про підозру за частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про колабораційну діяльність, тобто публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України та публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що СБУ нейтралізувала проросійську мережу інтернет-агентів на території країни. Шість затриманих осіб використовували месенджери та соцмережі, щоб поширювати дезінформацію та кремлівські наративи про війну в Україні.


Зазначимо, що прокурори подали до суду обвинувальний акт щодо колишнього співробітника одного з районних відділів міліції в Одесі  за двома статтями. Ексміліціонер був завербований представником ГРУ РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися