Військовий командир на Одещині забирав гроші у солдатів

Загалом командир отримав 600 тисяч гривень від підлеглих

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування щодо командира підрозділу однієї з військових частин Одещини. Йому висунуто звинувачення у вимаганні грошей від своїх підлеглих. 


Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що він примушував військовослужбовців виділяти частину своїх щомісячних надбавок, які були призначені на період воєнного стану. Командир загрожував підлеглим проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою у разі відмови виконувати його вимоги. Працівники ДБР задокументували понад 30 фактів, які свідчать про вимагання та отримання коштів підлеглими, загальна сума яких перевищує 600 тисяч гривень.

Відповідний акт відправлено до суду. Командир підрозділу обвинувачується у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, отриманні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванні насильства до підлеглого (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 ч. 1, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 402, ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України). Згідно зі санкціями статей, винуватець може бути засуджений до позбавлення волі строком до 12 років.

picture

ДБР вчергове звертається до всіх чиновників та командирів: нажива на війні та військових під час бойових дій – злочин, який не має ані юридичного, ані морального виправдання. Рано чи пізно, але усі шахрайські схеми буде викрито, а учасників притягнуто до відповідальності, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в справі щодо зловживання службовим становищем начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова з'явилися свіжі відомості. Державне бюро розслідувань (ДБР) вже проводить розслідування щодо нього, яке стосується корупції під час призову військовозобов'язаних. Паралельно з цим, правоохоронці перевіряють інформацію, яка була оприлюднена в ЗМІ, про можливу нерухомість Борисова в Іспанії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися