Справа одеського “короля контрабанди” не рухається вже майже рік: причини

Сторона захисту зірвала вже 20 судових засідань по цій справі

Вчора чергове засідання у справі проти одеського "короля контрабанди" Вадима Альперіна та його спільників не відбулося. Причиною цього стало відсутність адвоката обвинуваченого Іскольда, який не з'явився до суду. Початково причини його неявки залишалися невідомими.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Однак, коли суд поставив питання про адвоката, Іскольд повідомив, що його захисник наразі зайнятий важливими слідчими діями, і попросив відкласти слухання. Суддя зазначив, що справа стоїть на місці протягом останніх 10 місяців, а сторона захисту вже зірвала близько 20 засідань.

У зв'язку з цим судді прийняли рішення звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури з метою притягнення захисника до відповідальності. Крім того, було вирішено, що засідання у справі будуть проводитися щовівторка. Проте цей хід не сподобався представникам захисту.

Вадима Альперіна та його спільників обвинувачують у створенні злочинної організації, яка займалася ввезенням товарів до України з підробленими митними деклараціями та заниженою митною вартістю.

Нагадаємо, що в Одесі розгортається черговий скандал пов'язаний із розкраданням бюджетних коштів в особливо великих розмірах. В цьому підозрюється директор підрядної організації, яка виконувала капітальний ремонт Одеської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 49 та інженер технагляду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


lyu

18 червня 2023, 13:51

контрабанда без тісної співпраці з "правоохоронними" органами неможлива. і тому, лише в цьому є справжня причина такого руху цього кримінального провадження! інші "причини" то є фіглі різних зацікавлених осіб!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися