Посадовець військової частини вимагав з дружини загиблого бійця 150 тисяч гривень

Він пообіцяв посприяти з оформленням та пришвидшити виплату

За матеріалами ДБР судитимуть посадовця військової частини, який вимагав з дружини загиблого бійця 150 тисяч гривень за оформлення виплат. Заступник командира військової частини хотів нажитися на виплаті рідним загиблого бійця.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

Ще у березні 2022 року заступник командира військової частини повідомив дружині загиблого бійця, що вона та її діти можуть отримати грошову допомогу від держави у сумі 15 млн грн. Він пообіцяв посприяти з оформленням та пришвидшити виплату, якщо йому наддадуть відсоток від неї – 150 тисяч гривень.



Військовослужбовця затримали під час одержання обумовленої суми. Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 5 років позбавлення волі.

Державне бюро розслідувань наголошує, що подібні дії є неприпустими з юридичної та моральної точок зору. Кожна спроба чиновників чи посадовців-військовослужбовців нажитися на горі сімей загиблих буде жорстко та оперативно припинятися, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що правоохоронці викрили у хабарництві працівника Одеської митниці. Він вигадував перешкоди для громадян при виїзді за кордон і вимагав від них гроші.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися