На Одещині двоє хлопців викрали “ВАЗ” у дідуся: поліція скерувала справу до суду

Правопорушникам може загрожувати до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна

Поліцейські Одещини відправили на лаву підсудних двох хлопців, які викрали автомобіль у 71-річного чоловіка. Про це повідомили в Національній поліції Одеської області. Інцидент стався у Білгород-Дністровському районі. 

Так, двоє мешканців Болградського району 25-ти та 26-ти років, приїхали в гості до родичів. Під час комендантської години, чоловіки  проникли до будинку містянина. В його гаражі знайшли автомобіль і вирішили його привласнити. “ВАЗ” викотили на дорогу, завели, з’єднавши кабелі запалення, і поїхали з села. Втім, рухаючись по ґрунтовій дорозі, машина застрягла у болоті. Молодикам більше нічого не залишилось, як покинути викрадене майно та втекти. 

За декілька днів правопорушників знайшли. Крім того, під час слідства поліцейські з'ясували, що молодший за віком фігурант має судимість  за вчинення крадіжки і саме перебував на іспитовому терміні.

“Правоохоронці повернули потерпілому його автомобіль, а фігурантам під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули обвинувачення у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у приміщення, а молодшому за віком чоловіку ще й у повторному скоєнні майнового правопорушення. Цей злочин кваліфікується частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Обвинувальний акт скеровано до суду. Обвинувачені перебувають під домашнім арештом”, - зазначив начальник відділення № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що з початку червня детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області розкрили чотири склади з незаконно виготовленою тютюновою продукцією та місця її безпосередньої реалізації. Здійснено 18 обшуків, під час яких було вилучено товарів на загальну суму понад 8,5 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися