Актуально

Високопосадовець Одеської ОВА викрав понад 7 млн грн на будівництві лікарень

До корупційної схеми були залучені, ще два посадовці Одеської ОВА та посадовець з Київщини

Служба безпеки України (СБУ) затримала високопосадовця Одеської обласної військової адміністрації (ОВА). Виявилося, що він привласнив понад 7 млн грн, які були виділені на будівництво селищних лікарень.

Про це повідомляє СБУ.

За допомогою столичної будівельної компанії, що контролюється радником міського голови Вишневого на Київщині, колишній керівник апарату голови Одеської ОВА організував шахрайську схему. Щоб провести фінансові махінації, фігуранти залучили ще двох посадовців Одеської ОВА. У результаті, 6 амбулаторій у віддалених селищах області не були побудовані.

Згідно з проведеним слідством, у 2020 році саме це підприємство, за "сприяння" одеського чиновника, перемогло у тендері на будівництво медичних установ у південному регіоні. За отримані кошти з державного бюджету в розмірі 16,9 млн грн, компанія розпочала виконання робіт.
За матеріалами справи, учасники схеми завищували вартість та обсяг виконаних робіт і подавали неправдиву звітну документацію. Це призвело до того, що лише частково було здійснено будівництво медичних установ, а майже половина державних коштів, а саме 7,5 млн грн була привласнена.
picture

Проведена СБУ будівельно-технічна експертиза підтвердила незавершеність будівництва навіть на 50% і факт розкрадання грошей. Також було виявлено, що фундамент цих об’єктів не відповідає вимогам і є аварійно-небезпечним.

Наразі керівнику апарату голови Одеської ОВА, двом колишнім очільникам департаментів держустанови, раднику мера Вишневого, директору і ще одному посадовцю будівельної компанії повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України.Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що слідчий суддя Київського районного суду Одеси надав правоохоронцям доступ до документів, що стосуються двох тендерів щодо ремонту Деволанівського узвозу в центрі міста. Як зазначається в матеріалах справи, наразі розслідується можливе зловживання владою або службовим становищем з боку посадовців управління капітального будівництва Одеської міської ради.


Джерело: https://t.me/SBUkr/8776


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися