В Одесі зловмисника засудили за грабіж: скільки років він отримав

Мешканець Одеського району раніше вже був судимий за майнові злочини

В Одесі чоловік, який раніше вже був судимий за майнові злочини, вихопив сумку з рук перехожої. За такі дії, з урахуванням його ранішньої судимості, його було засуджено до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Інцидент стався наприкінці 2021 року ввечері у Київському районі Одеси, коли чоловік помітив 19-річну незнайомку на вулиці Дача Ковалевського. Він захотів сумку, яку вона тримала у руці. Зловмисник наблизився до дівчини, побив її, відібрав сумку з гаманцем, грошима, банківською картою та безпровідними навушниками й зник. Потерпілій завдано збитків майже на три тисячі гривень.

Дівчина звернулась до поліції, яка швидко затримала зловмисника. За клопотанням слідчих, суд призначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після проведення досудового розслідування та зібрання достатньо доказів, слідчі пред'явили обвинувачення фігуранту згідно з частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України за відкрите викрадення чужого майна, а саме грабіж з використанням насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров'я потерпілої, вчинене повторно.

Обвинувальний акт був переданий до суду, який після розгляду матеріалів кримінального провадження та дослідження доказів визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, що правоохоронні органи повідомили про підозру двом чоловікам у скоєнні крадіжок згідно з частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України. Обидва фігуранти знаходяться під вартою під час проведення слідства.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися