На Одещині підлітки побили та зв'язали дідуся, щоб дізнатися де він ховає гроші

Дідусь понад добу пролежав зв’язаним у будинку

Жага грошей штовхнула підлітків на злочин на Одещині. Чотири неповнолітні хлопці напали на літнього 82-річного односельця.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Юнаки проникли до маєтку пенсіонера, побили та зв’язали його і забрали 60 тисяч гривень. Неповнолітні підготувалися до злочину, підшукавши темний одяг, рукавички, засоби маскування обличчя, і пізно вночі пішли до домоволодіння дідуся. Один залишився на вулиці спостерігати за навколишньою обстановкою, інші – проникли у чуже житло через кватирку та вікно. Господар вже спав і не чув, як зловмисники нишпорять, шукаючи кошти. Вони розбудили чоловіка, коли, нічого не знайшовши в інших кімнатах, почали виламувати двері в його спальню.

Побивши дідуся руками, ногами та металевою палицею, підлітки зв’язали йому знайденими в будинку дротами, шнурівками та ременем руки й ноги, і, не припиняючи побиття, почали допитуватися, де він ховає гроші. Дідусь повідомив де ховає гроші і вони, заволодівши ними, ще раз кругом понишпорили, сподіваючись знайти додаткові гроші.

Дідусь понад добу пролежав зв’язаним у будинку, і був знайдений рідними, коли ті приїхали до нього на вихідні у гості. Чоловіка доправили до лікарні з політравмами, черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, саднами та гематомами по всьому тілу.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Організатору розбою суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а іншим двом підозрюваним – цілодобовий домашній арешт. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу четвертому учаснику злочину.

Усі хлопці досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність за цей злочин, тож понесуть покарання у повному обсязі. Раніше у поле зору поліції та соціальних служб підлітки не потрапляли. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині іноземця визнано винним у скоєнні смертельної ДТП, в котрій загинули чоловік та його неповнолітній син. Суд виніс вирок у вигляді восьми років позбавлення волі.








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися