Незаконно перевозив вісім кубів лісу: на Одещині судитимуть чоловіка

Мешканець Одещини не мав жодних документів на деревину, яку перевозив

На Одещині поліцейські викрили 24-річного місцевого жителя у незаконному обігу лісової продукції. Підозрюваний використовував вантажівку для перевезення стовбурів клена та акації без необхідних документів, які б підтверджували походження цих дерев.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Працівники поліції зупинили підозрюваного на блокпосту. Виявилося, що чоловік не представив жодних документів на перевезену деревину. 

Правоохоронці розпочали розслідування за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання та збут лісу.

Внаслідок досудового розслідування було встановлено, що вантажівка перевозила понад вісім кубометрів лісопродукції, без дозволів на виконання цієї діяльності. Підозрюваного затримали, а вантажівку з конфіскованою деревиною помістили на арештмайданчик.

Відповідно до санкції частини 1 статті 246 ККУ, за незаконну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 25500 гривень, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

picture
Нагадаємо, що мешканця Одещини обвинувачують у
незаконній вирубці дерев у захисних лісових насадженнях, що призвело до серйозних наслідків для довкілля. Чоловіку загрожує позбавлення волі через його дії, які негативно вплинули на лісну екосистему та спричинили збитки державі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


юрій

8 серпня 2023, 13:40

ні місцевості..ні призвіщ..мусора продадуть

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися