У військовій частині на Одещині розкрито корупційну схему: командир вимагав гроші за відгули

За весь час командир взводу вибив з підлеглих мінімум півмільйона гривень

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили факт корупції в одній з військових частин на Одещині. Командир взводу брав гроші від бійців за можливість отримати відгул.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними розслідування, він вимагав з військовослужбовців плату за можливість взяти відгул. Сума становила 4 тисячі гривень. При відмові бійцям виконувати цю вимогу, командир погрожував їм негативним впливом на службу та фізичною розправою.

Такі дії відбувалися досить тривалий період. Оцінюється, що з бійців він вибив щонайменше 500 тисяч гривень. Державне бюро розслідувань документувало 10 фактів одержання посадовцем неправомірної вигоди.

Розслідування також встановило факти застосування фізичної сили та побиття військовослужбовців. Подробиці цих випадків наразі з'ясовуються слідчими.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, застосуванню насильства до підлеглого (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави,  — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру заступнику командира батальйону одної з військових частин області. Він використовував військовослужбовців для будівництва його особистого будинку.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися