Корупційна схема при огляді суден на Одещині: затримано двох прикордонників

Двоє прикордонників Ізмаїльського закону брали хабарі за “спрощений” огляд суден

Правоохоронці розкрили скандальний випадок корупції серед керівництва та персоналу одного з відділів прикордонної служби Ізмаїльського прикордонного загону. Начальник та інспектор цього відділу отримали підозру у факті отримання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, керівник відділу прикордонної служби організував злочинну схему вимагання хабарів від своїх підлеглих співробітників. Вимагання стосувалися спрощеного огляду суден під час прикордонного контролю.

Тариф на "послуги" складав 100 доларів США за морське судно та 50 доларів США за річкове судно, яке прибуває чи вибуває з України через державний кордон. Відповідно, підлеглі мали "заносити" до 2000 доларів США за кожну зміну.

За отриманими даними, кошти від хабарників надходили безпосередньо до начальника відділу або через його спільника — інспектора відділу. Сума, яку вони незаконно одержали, становить 3400 доларів США.

Після одержання чергової партії неправомірних коштів, правоохоронці затримали підозрюваних. Поки розглядається справа, суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Нагадаємо, що співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили факт корупції в одній з військових частин на Одещині. Командир взводу брав гроші від бійців за можливість отримати відгул.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися