Високопосадовця "Лісів України" підозрюють у розтраті понад 15 млн грн: він має вплив на Одещину

Впродовж декількох років чиновник перерахував понад 15 млн гривень приватним підприємцям

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили підозру колишньому директору ДП "Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство "Камінь-Каширськагроліс" у справі про зловживання державними коштами. Посадовець очолює Південний лісовий офіс Державного підприємства "Ліси України", який активно розширює свою діяльність на території Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Про це повідомляє ДБР України. 

Встановлено, що впродовж декількох років чиновник за попередньою змовою з головним бухгалтером держпідприємства перерахував понад 15 млн гривень приватним підприємцям. Вони нібито надавали послуги з ремонту транспортних засобів, автоперевезення, ремонту приміщень, вивозу сміття, відвантаження лісопродукції тощо.

Під час розслідування встановили, що частина договорів були фіктивними й послуги за ними не надавалися. Суму неправомірно перерахованих коштів у сумі понад 15 млн грн підтвердила експертиза. Посадовцю повідомлено про підозру у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб.

Стаття передбачає покарання — позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади. На майно фігуранта буде накладено арешт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що співробітники Територіального Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області повідомили про підозру в.о. голови правління одного з українських банків. Її звинувачують в ухиленні від сплати податку на додану вартість в особливо великих розмірах.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися