На Одещині викрито схему розкрадання мільйонів на облаштуванні військового містечка

Фігуранти справи незаконно заволоділи понад мільйоном гривень на реконструкції футбольного поля

На Одещині співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) розкрили схему заволодіння понад мільйоном гривень, призначених на облаштування футбольного поля в військовому містечку. Розслідування проводилося спільно зі Службою безпеки України.

За інформацією Державного бюро розслідувань, слідчі повідомили про підозру посадовцю Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління (ПТКЕУ) та керівнику підприємства-підрядника.

Слідством становлено, що у 2018 році цими особами було укладено договір на суму понад 23 мільйони гривень для будівництва спортивних майданчиків у військовому містечку. Проєкт містив в собі встановлення нового штучного покриття футбольного поля та встановлення освітлення. Однак, всі ці роботи фактично були виконані лише на папері, і їх не було проведено насправді. Це призвело до того, що зловмисники заволоділи понад 1,2 мільйонами гривень, які були виділені на реновацію спортивного об'єкта.

Колишньому заступнику начальника ПТКЕУ та директору товариства — підрядника повідомлено про підозру у корисливому посяганні на військове майно,  зловживанні службовим становищем, службовому підробленні (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 410, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Санкції статей передбачають покарання – позбавлення волі до 8 років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру начальниці Управління освіти, культури, молоді та спорту однієї з сільрад у Білгород-Дністровському районі та підрядниці. Вони проводили грошові махінації під час реконструкції спортивного майданчика.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися