На Одещині затримали посадовця, який вимагав "відкат" від інвесторів за встановлення сонячних панелей

Правоохоронці задокументували вимагання та отримання 7 тис. доларів США

На Одещині ДБР викрило посадовця пенітенціарного органу на вимаганні хабаря за можливість залучення іноземних інвестицій. Громадяни Ізраїлю звернулись до органу, щоб  розташувати на будівлях та спорудах однієї з виправних колоній в Одесі сонячні батареї.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

Вони мали створити у сукупності сонячну електростанцію, з попереднім завантаженням виробничої частини установи різноманітними замовленнями на роботу з металом.

Однак посадовець висунув вимоги щодо надання хабаря в ролі "вхідного квітка".  Він, з його слів мав бути переданий керівництву Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, а подальший незаконний дохід, мовляв, буде поділено, зокрема між службовими особами Управління.

Правоохоронці задокументували вимагання та отримання 7 тис. доларів США посадовцем, лише після чого він надав відповідні вказівки на підписання договору та початок завезення матеріалів для виконання робіт.

Правоохоронці провели обшуки. В результаті за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено понад 100 тис. доларів США та 6800 євро. Серед вказаних коштів які, за словами дружини підозрюваного є їх особистими збереженням, виявлено 1700 доларів США, які були раніше передані в якості хабаря.

Посадовцю Державної кримінально-виконавчої служби України повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди.Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині поліцейські викрили ще одну “схему” ухилення від призову. За певну винагороду одесит гарантував, що зробить справку про непридатність до служби.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися