На Одещині затримано організатора незаконної переправи осіб через кордон

За перевезення призовників за кордон на організатора може чекати термін ув’язнення

На Одещині прикордонники Окремого Кордонного Посту "Київ" успішно затримали організатора незаконної переправи осіб через державний кордон. Зловмисник, використовуючи телеграм-канал, організував перетин кордону для осіб, які не мали законних підстав для цього.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України

Організатор активно шукав зацікавлених осіб і, після збирання групи, доставляв їх на ділянку українсько-молдовського кордону у власному автомобілі. Для нього вибір впав саме на цю ділянку, оскільки він раніше проживав в прикордонному районі і добре знав місцевість.


Завдяки оперативній інформації та діям прикордонників з Подільського загону, зловмисників та їхні плани були розкриті та зупинені. 

Наразі правопорушника затримано в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру за ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, на Одещині викрили міжнародне злочинне угруповання, яке організувало канал незаконного перетину кордону для призовників. СБУ затримало правопорушників “гарячому”: коли один із організаторів намагався “прорвати” держкордон і таким чином вивезти двох ухилянтів до невизнаного Придністров’я. За таку "послугу" зловмисник отримав від своїх клієнтів загалом 7 тис. американських доларів.

Також ми писали, що прикордонники неподалік населеного пункту Окни, що на Одещині, затримали мешканців Київської, Донецької, Сумської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської та Миколаївської областей. Усі чоловіки намагалися незаконно перетнути державний кордон та потрапити до сусідньої країни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися