На Одещині браконьєри наловили рекордну кількість раків

Раки були випущені до водойми в живому стані

На річці Турунчук, поблизу села Троїцьке в Яськівській територіальній громаді, правоохоронці виявили серйозне порушення правил рибальства. Два чоловіки використовували 15 рачачих ятерів, щоб ловити раків з гумового човна. 

Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль

Збитки, завдані рибному господарству, оцінюються у суму 1 136 212 гривень. Слід відзначити, що раки були випущені до водойми в живому стані, намагаючись зберегти екосистему річки. Заборонені риболовні знаряддя були конфісковані.

На порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушення видали спільно з прикордонниками Військово-прикордонних служб "Яськи" та співробітниками Біляївського відділення поліції Регіонального управління поліції №2.

Якщо ви маєте інформацію про подібні порушення, ви можете зв'язатися з "гарячою лінією" за номерами (098) 798-47-93 та (093) 411-00-33.

Нагадаємо, з 1 листопада розпочалась традиційна заборона промислового, любительського та спортивного вилову риби у зимувальних ямах Одеської області. Межі цих зимувальних ям охоплюють річки Дунай, Дністер та Хаджибейський лиман. 

Також ми писали, що, на Одещині на озері Ялпуг викрито двох браконьєрів, які ловили рибу з дерев’яного човна, використовуючи 17 ліскових сіток.

Крім того, інспектори Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу виявили рибалку-любителя, який ловив рибу з човна в озері Кугурлуй на Одещині. Для цього він використовував 17 сіток, які є забороненими знаряддями лову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися