За ремонт каналізації на Одещині ледь не переплатили 100 мільйонів

Визирська сільська рада та підприємство уклали додаткову угоду про розірвання вказаного договору

Доброславська окружна прокуратура успішно втрутилася у справу та припинила безпідставні витрати з місцевого бюджету в розмірі понад 100 мільйонів гривень. Прокурори зуміли розірвати договір, який був укладений з порушенням процедур закупівлі.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

У червні 2021 року між Визирською сільською радою та підприємством було укладено договір на будівництво господарської каналізації та очисних споруд у селі Визирка Лиманського району. Однак порушення в процедурі закупівлі виявили прокурори, коли без достатнього обґрунтування не відхилили пропозицію підприємства, яке надало неправдиву інформацію про свою технічну базу та кваліфікацію працівників.

Прокурори довели, що замовник не врахував недостовірність документів та прийняв умови договору, які не відповідали вимогам технічної документації. Звернувшись до суду, вони досягли рішення про визнання угоди недійсною.

Тендери на Одещині

Служба відновлення та розвитку інфраструктури на Одещині оголосила нові торги на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-16-07 Ізмаїл – Кілія – Вилкове та мосту через канал Кофа. Вартість робіт та відновлення мосту зросла на 50 млн гривень.

Крім того, в Одеській області оголосили тендер на капітальний ремонт дев'ятиповерхового житлового будинку у Сергіївці. Проєкт передбачає комплексну відбудову будівлі, включаючи зовнішнє та внутрішнє оздоблення, покращення комунікацій та їх підключення до мережі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися