В Одесі іноземці обікрали квартиру на 200 тисяч: подробиці злочину

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років

Одеська поліція успішно провела оперативну дію, яка призвела до затримання двох квартирних злодіїв із країн Закавказзя, які намагалися втекти з викраденим майном. Інцидент стався на проспекті Небесної сотні, і правопорушники вже повідомлені про підозру. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Зловмисники спланували свій грабіж, очікуючи на відсутність власниці квартири на момент скоєння злочину. Вони використали метод пошкодження замка вхідних дверей та успішно проникли всередину. Чоловіки вкрали гроші в національній та іноземній валюті, а також коштовності, загальна вартість яких перевищує 200 тисяч гривень.

Власниця квартири вчасно сповістила поліцію й зловмисники не змогли втекти з місця злочину. Патрульні та оперативники прибули на виклик миттєво, затримали злочинців на сходовому майданчику багатоповерхівки та вилучили у них викрадені цінності та інструменти злочину.

Яке покарання чекає на грабіжників

Старша слідча Одеського районного управління поліції № 1, Катерина Боратинська, повідомила, що внаслідок проведеного слідства, обом іноземцям було оголошено про підозру у замаху на таємне викрадення чужого майна, що кваліфікується за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. За цей злочин може бути накладено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Суд вже обрав запобіжні заходи для обох зловмисників, визначивши розмір застави в сумі 805 200 гривень. 

Нагадаємо, раніше судимий за крадіжку та грабіж, зловмисник увірвався до будинку де знаходилась 17-річна одеситка. Чоловік почав погоджувати дівчині ножем після чого заправ її телефон та втік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися