Одеські прикордонники затримали “мандрівників”, які намагались незаконно потрапити в Молдову

В Одеській області викрили схему незаконного перетину кордону

Оперативне використання дронів із тепловізорами дозволило прикордонникам ефективно затримати групу осіб, які намагались незаконно перетнути кордон з Молдовою поблизу села Унтилівка у Роздільнянському районі. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Попри те, що порушники ховались у лісосмузі, дрон, обладнаний тепловізором, допоміг прикордонникам Подільського загону швидко виявити всіх чотирьох "мандрівників". Оператор дрона чітко координував дії прикордонників, що призвело до затримання чоловіків та складання необхідних процесуальних документів.

За даними, отриманими під час слідства, жителі Харківської, Рівненської та Черкаської областей скористалися телеграм-каналом для організації свого нелегального перетинання кордону. За послугу кожен з них мав сплатити "консультанту" у месенджері суму в 60 тисяч гривень.

На порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справи направлені до суду для подальшого розгляду.


Нагадаємо, оперативники разом із слідчими поліції Одеської області виявили та припинили корупційну схему, де військовозобов'язані могли уникнути служби та поїхати за кордон за 9000 доларів США. Організатором злочину виявився представник одеської громадської організації.

“Коментарі” писали, що незаконний канал “міграції” до Молдови викрили поліцейські спільно з працівниками внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України.  Організатор пропонував чоловікам нелегальний шлях виїзду за територію України. Частину коштів “клієнти” віддавали до виїзду, решту – після перетину кордону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися