15 тисяч чи в окоп: у військовій частині на Одещині виявили хабарника

Командир військової частини на Одещині може потрапити за ґрати на 10 років

В Одесі правоохоронці викрили заступника командира військової частини, який вимагав хабар у підлеглого. Наразі військовий перебуває під вартою. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За інформацією слідчих, причиною хабарництва стало виключення прізвища підлеглого зі списків військовослужбовців, призначених на ротацію в зону активних бойових дій. В ході оперативних заходів зловмисника затримали "на гарячому" під час отримання хабаря у розмірі 15 тисяч гривень. У нього вилучили речові докази.

Начальниця відділення слідчого відділу територіального підрозділу поліції Валентина Горошко повідомила, що підозрюваному пред'явлено звинувачення в одержанні неправомірної вигоди, що є серйозним злочином згідно з ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. За таке порушення передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, а також конфіскація майна. Підозрюваний знаходиться під вартою, а слідство триває.

Більше про хабарників  

Оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі обласної поліції в Одеській області розкрили корупційну діяльність на одному з комунальних підприємств. Посадовці влаштовували фіктивних працівників, нараховуючи їм заробітну плату з бюджету. 

Нагадаємо, старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці обвинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори Одеської обласної прокуратури внесли обвинувальний акт до суду згідно зі статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися