Жителька Одеси виправдовувала воєнні злочини росіян: фото її дописів

Жінка використовувала заборонений у нашій країні російський соціальний медіаресурс "Однокласники", де поширювала матеріали із зображеннями ворожих прапорів та солдатів

Поліцейські в Одесі виявили та припинили протиправну діяльність жительки, яка активно виправдовувала та глорифікувала збройну агресію Російської Федерації проти України. Дії правопорушниці виявили під час слідства, спільного з Управлінням служби безпеки України в Одеській області. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Слідчі дії поліції, за підтримкою Служби безпеки України, виявили, що жителька Хаджибейського району розповсюджувала матеріали, які виправдовують агресію Росії проти України. Жінка активно репостила публікації, в яких говорилося про неправомірне введення російськими військами на їхню територію та героїзацію російських солдатів.

Їй повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за виправдання та глорифікацію агресії проти України. Відповідно до закону, їй загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, Спецслужби в Одеській області оголосили про успішне припинення діяльності ще одного російського агента, який допомагав РФ організовувати атаки на військові об'єкти в регіоні. Спираючись на зібрані матеріали Служби безпеки України (СБУ), виявилося, що працівник однієї з лікарень, маючи прокремлівські погляди, виявився співучасником російських злочинних планів. 

Крім того, в Одесі громадянина України визнано винним у державній зраді за обвинуваченням прокурорів (ч. 2 ст. 111 КК України). Чоловіка, який надавав свої послуги російським спецслужбам, засудили до 15 років позбавлення волі, а його майно буде конфісковано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися