В Одесі жінка продала чужу квартиру: деталі схеми

Правоохоронці викрили шахрайську схему продажу нерухомості в Одесі

Правоохоронці розкрили схему продажу нерухомості в Одесі, де шахраї використовували підроблені документи для отримання прибутку. Жінці, за допомогою підроблених документів, вдалося продати квартиру померлих громадян, виглядаючи себе як їхній спадкоємець. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

У 2019 році після смерті власників квартири, зловмисниця разом із спільником вирішили заволодіти майном незаконно. Під виглядом дочки покійних, вони представили підроблені документи, включаючи паспорт і картку платника податків. Отримавши незаконне право власності, зловмисниця виставила квартиру на продаж на онлайн-платформі, де на їхнє оголошення відгукнулася потерпіла.

Жінка придбала нерухомість за 38,5 тисяч доларів, проте через короткий час справжня спадкоємиця виявила обман і звернулася до правоохоронців. Слідство встановило особу, яка здійснила продаж за підробленими документами — це місцева мешканка. Їй повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України, і наразі триває визначення запобіжного заходу. Жінці загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Telegram з'явився підроблений чат-бот від ДТЕК Одеські Електромережі, призначений для обману користувачів. Зазначений чат-бот під назвою "ДТЕК Одеська електромережа" та ім'ям користувача @OdessaOblEnergoBot намагається зібрати особисті дані громадян

Також на території Одеської області правоохоронці розкрили шахрайський кол-центр, який активно використовувався для виманювання значних сум грошей від громадян України, Молдови, Польщі, Іспанії, Чехії, Італії, США, Об’єднаних Арабських Еміратів. Організатор та 15 учасників цього організованого злочину вже знаходяться під вартою



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися