В Одесі засудили колаборанта за спецпроцедурою: деталі справи

Одеський суд ухвалив рішення стосовно особи, що добровільно прийняла посаду в окупованій адміністрації

В Одесі відбулося засідання суду, де було прийнято рішення у справі щодо особи, яка була звинувачена у співпраці з окупаційною адміністрацією. За даними слідства, ця особа добровільно зайняла важливу посаду в адміністрації, що працювала на окупованій території, порушуючи тим самим закони України. Про це повідомляє пресслужба Малиновського суду в Одесі. 

Ця кримінальна справа розглядалася судом "in absentia", оскільки особа звинувачена відсутня на слуханні. Попри це, всі процесуальні правила були дотримані, забезпечуючи обвинуваченому право на захист та представництво.

Під час слухань прокуратура вимагала суворого покарання для обвинуваченого, включаючи позбавлення волі на 10 років та конфіскацію майна. Водночас захисники особи вимагали виправдувального рішення.

Оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування на строк 15 років з конфіскацією усього належного майна на користь держави. На переконання суду, призначення обвинуваченому саме такого покарання буде справедливим, співрозмірним і достатнім для його виправлення, кари та запобігання вчинення нових злочинів, – йдеться в повідомленні. 

Більше про зрадників

Нагадаємо, в Одесі громадянина України визнано винним у державній зраді за обвинуваченням прокурорів (ч. 2 ст. 111 КК України). Чоловіка, який надавав свої послуги російським спецслужбам, засудили до 15 років позбавлення волі, а його майно буде конфісковано.

Крім того, спецслужби в Одеській області оголосили про успішне припинення діяльності ще одного російського агента, який допомагав РФ організовувати атаки на військові об'єкти в регіоні. Спираючись на зібрані матеріали Служби безпеки України (СБУ), виявилося, що працівник однієї з лікарень, маючи прокремлівські погляди, виявився співучасником російських злочинних планів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися