На Одещині пенсіонерку засудили до 5 років позбавлення волі: що вона зробила

Жінка викрала чужу сумочку в якій були гроші та телефон

Жителька Подільського району отримала обвинувальний вирок суду у справі про крадіжку, яка сталася літом минулого року. На підставі об'єктивних доказів, представлених поліцією, суд визначив покарання для правопорушниці — п’ять років позбавлення волі з умовним терміном один рік. Про це повідомляє ГУНП в одеській області. 

Влітку минулого року правопорушниця заволоділа дамською сумочкою, яку власниця, мешканка Балти, випадково залишила поблизу супермаркету. У викраденому гаманці було понад сорок тисяч гривень та мобільний телефон.

Співробітники поліції діяли відразу після отримання заяви від потерпілої та розпочали розслідування. Протягом наступної доби вони розкрили справу та затримали зловмисницю, якою виявилася місцева пенсіонерка. 

Поліції викрили правопорушницю вже наступної доби. Нею виявилася місцева пенсіонерка, яка вважала, що знайшла сумку, а не викрала. Громадянка розповіла, що гроші та мобільний телефон сховала неподалік місця злочину, щоб пізніше забрати, а решту майна залишила у дворі багатоповерхового будинку, – йдеться в повідомленні. 

Суд кваліфікував дії фігурантки за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, обвинувачуючи її у таємному викраденні майна в умовах воєнного стану. Після ретельного розгляду доказів суд виніс обвинувальний вирок та призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі, додаючи випробувальний термін один рік. Обвинувачена зобов'язана також періодично з'являтися для реєстрації перед уповноваженим органом пробації та повідомляти про зміни у своєму місці проживання.

Нагадаємо, в результаті оперативної реакції одеських правоохоронців на залізничному вокзалі було затримано зловмисника, який пограбував жительку Херсонщини. За даними пресслужби поліції, чоловіку, що вирвав з рук потерпілої значну суму грошей, тепер загрожує кримінальна відповідальність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


сергей

2 січня 2024, 16:48

да здравствует самый гуманный суд в мире

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися