Пограбування в новорічну ніч: на Одещині поліція затримала грабіжників

Обидва підозрювані мають кримінальне минуле, а тепер їм загрожує до восьми років ув'язнення

У селищі Овідіопольської громади, розташованому в Одеському районі, правоохоронці розкривши випадок крадіжки, що відбувся під час святкування новорічних свят. Двоє чоловіків використали дружбу з господарем будинку для вчинення злочину. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За інформацією від поліції, троє друзів веселилися разом в одному з будинків, коли господар вирішив згадати про борг свого гостя. Після закінчення застілля "боржник" вирішив повернутися додому, але його два товариші, що залишилися, вирішили використати його стан алкогольного сп'яніння та обікрали його, коли той спав.

Виявивши зникнення речей, потерпілий негайно звернувся до поліції, яка оперативно розслідувала справу. Під час обшуку в одного з підозрюваних вилучили вкрадене майно, включаючи перфоратор, бензокосарку та інші предмети.

Обидва підозрювані мають кримінальне минуле, а тепер їм загрожує до восьми років ув'язнення за таємне викрадення майна, скоєне за попередньою змовою групою осіб. У такому випадку слідство кваліфікує злочин за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, оскільки він був скоєний в умовах воєнного стану. Зараз підозрюваних утримують під домашнім арештом.

Нагадаємо, в результаті оперативної реакції одеських правоохоронців на залізничному вокзалі було затримано зловмисника, який пограбував жительку Херсонщини. За даними пресслужби поліції, чоловіку, що вирвав з рук потерпілої значну суму грошей, тепер загрожує кримінальна відповідальність.

Зазначимо, п'ятеро чоловіків, які стояли за серією нападів на банківські установи в Одесі, отримали строгі вироки. Головний організатор та один із його спільників засуджені до 11 років позбавлення волі, тоді як троє інших учасників групи отримали 9 років ув'язнення. Крім того, до державного бюджету передано конфісковане майно групи, включаючи автомобілі, зброю та інші предмети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися