Справа про підкуп командувача ОСУВ "Одеса": САП завершила досудове розслідування

Початковий звіт про злочин надійшов від командувача ОСУВ "Одеса", який активно сприяв викриттю та розслідуванню вказаного злочину

Прокуратура САП завершила попереднє розслідування відносно особи, яка намагалася вплинути на командувача ОСУВ "Одеса" через хабар в розмірі 200 тисяч гривень. Відповідно до доручення прокурора, детективи НАБУ надали стороні захисту доступ до матеріалів справи. Про це повідомляє НАБУ.

Під час досудового розслідування встановлено, що кошти в розмірі 200 тис. гривень були передані командувачу від керівника приватної компанії за видання окремого розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні.

Дії особи кваліфіковані за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, що передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Більше про хабарників

Нагадаємо, в Одесі правоохоронці затримали головного спеціаліста відділу демонтажу комунальної установи "Муніципальна служба розвитку торгівлі" Одеської міської ради за фактом одержання неправомірної вигоди. Чоловік організував корупційну схему, вимагаючи від підприємців "данину" за стихійну торгівлю у невстановлених місцях.

Крім того, під час оперативних заходів, проведених за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури, виявлено факт корупційних дій старшого державного інспектора Управління Укртрансбезпеки в Одеській області. Згідно із частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, слідство встановило, що посадовець налагодив корупційну схему для отримання неправомірної вигоди в обмін за безперешкодний пропуск перевантажених транспортних засобів та уникнення мобільних постів контролю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися