З’явились нові подробиці по справі про підкуп командувача ОСУВ "Одеса"

Початковий звіт про злочин надійшов від командувача ОСУВ "Одеса", який сприяв розслідуванню вказаного злочину

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 31 січня подав до суду обвинувальний акт у справі про підозру громадянинові, якого впіймали, намагаючись передати 200 тисяч гривень хабаря командирові Окремого сухопутного управління внутрішньої служби Одеського військового округу (ОСУВ) "Одеса". Про це повідомляє пресслужба САП. 

Раніше повідомлялося, що під час досудового розслідування встановлено факт передачі 200 тисяч гривень командирові від керівника приватної компанії. Ця сума передавалась у зв'язку з видачею спеціального розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів в забороненій прикордонній зоні.

Дії підозрюваного відповідають частині 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Розслідування цього корупційного правопорушення було проведено детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за участю Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) за процесуальним керівництвом прокурорів САП.

Хабарники на Одещині

Нагадаємо, Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру працівнику Білгород-Дністровського Районного територіального центру комплектування та соціального захисту (РТЦК та СП). Його звинувачують у наданні допомоги військовозобов'язаним чоловікам за гроші для уникнення мобілізації.

В Одесі правоохоронці затримали головного спеціаліста відділу демонтажу комунальної установи "Муніципальна служба розвитку торгівлі" Одеської міської ради за фактом одержання неправомірної вигоди. Чоловік організував корупційну схему, вимагаючи від підприємців "данину" за стихійну торгівлю у невстановлених місцях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися