На Одещині працівник ТЦК продавав "білі квитки"

Працівник ТЦК та правоохоронець можуть потрапити за ґрати на 10 років

На Одещині агенти Державного бюро розслідувань викрили співробітника Роздільнянського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області, який займався торгівлею "білими квитками". За плату у 7 тисяч доларів США він обіцяв допомогти ухилянту від призову. Про це повідомляє ДБР. 

Через свого знайомого у правоохоронних органах, він пропонував військовозобов’язаному чоловікові організувати видачу документів про непридатність до служби. Варіанти непридатності включали одруження з жінкою із інвалідністю або ствердження про погіршення стану здоров’я.

5 лютого 2024 року співробітника ТЦК та його посередника-правоохоронця затримали під час передачі 7 тисяч доларів США за "послугу".

Наразі розглядається питання про оголошення підозри затриманим за отримання неправомірної вигоди від службової особи (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та вибір запобіжного заходу. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років. Також слідчі ДБР встановлюють осіб, які могли скористатися цією послугою та посадовців, що брали участь у корупційних схемах.


Нагадаємо, детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися