"Таксі за 6 тисяч доларів": на Одещині перевізник відповідатиме перед судом

На Одещині викрили схему перевезення чоловіків за кордон

Вчора прикордонники Подільського загону успішно виявили та зупинили автомобіль, який перевозив пасажирів за кордон. За кермом авто перебував водій-переправник, який спільно з трьома порушниками планували неправомірно потрапити до Молдови через придністровський сегмент українсько-молдовського кордону. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. 

Під час перевірки виявилося, що водій перевозив пасажирів за 6000 доларів з кожного, які намагалися незаконно потрапити на територію Молдови. Після затримання всіх осіб склали адміністративні протоколи, а справи відправлені до суду. Матеріали щодо дій переправника передані Національній поліції для подальшого розслідування.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися