В Одесі скасували тендер на 38 мільйонів: в чому причина та що хотіли закупити

В Одеській області продовжують боротись із безпідставними витратами з бюджету

Прокурори Приморської окружної прокуратури Одеси запобігли безпідставним витратам майже 38 млн грн з бюджету. Цього разу під приціл потрапив договір на закупівлю робіт, укладений з порушенням процедур. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

В грудні 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством був підписаний договір на капітальний ремонт елементів благоустрою міста, але прокурори виявили порушення у процедурі закупівлі. Кошти з місцевого бюджету на 2023 рік не передбачали цих витрат, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України.

Замовник також порушив вимоги закону про публічні закупівлі, допустивши участь в торгах учасника, який не надав відповідні документи та не підтвердив свій досвід та кваліфікацію.

За результатами відкритих торгів з особливостями, укладено договір на закупівлю робіт з "Капітального ремонту елементів благоустрою території міста Одеси в межах вулиць: Старопортофранківської, Мечникова, Пішонівської (сквер "Регенсбург")", - йдеться в повідомленні. 

Прокуратура подала позов до суду, який визнав недійсними рішення та договір із Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради. Таким чином, прокурорам знову вдалося захистити фінансові інтереси бюджету та забезпечити чесність процедур закупівлі.

Нагадаємо, в Одесі під час засідання групи “Прозорість і підзвітність” Одеської обласної адміністрації зекономлених понад 370 500 000 коштів на тендерах. Серед скасованих тендерів, зокрема завищені закупівлі харчових продуктів, меблів, автівок, розробка документації, не термінові ремонти та інше.

Крім того, в Одесі планують виділити понад 4 мільйони гривень на проведення змагань з фігурного катання. Відповідний тендер з’явився на платформі Prozorro. Так, школа олімпійського резерву з фігурного катання на ковзанах “Крижинка” наразі шукає підрядника для спортивних заходів тренувального характеру. Загальна сума тендеру — 4,2 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися