Корупція на Одещині: гроші на футбольний майданчик в Болграді опинився в руках зловмисників

Поліція виявила корупційну схему на Одещині

Підрядник та інженер технічного нагляду на футбольному майданчику в Болграді відправилися на лаву підсудних за завідомо неправдиві відомості щодо реконструкції об'єкта. Зловживаючи своїм службовим становищем, вони завищили вартість робіт, використаних матеріалів та навіть площі забудованого майданчика, що призвело до втрати 275 тисяч гривень з бюджету. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Все почалося в жовтні 2021 року, коли Криничненська сільська рада уклала договір на реконструкцію спортивного майданчика для мініфутболу. Було виділено майже 2,3 мільйона гривень з бюджету. Проте поліцейські виявили, що підприємець, який отримав контракт, завів у документах неправдиві дані про роботи та вартість матеріалів. Його підсобник, інженер технічного нагляду, також підтвердив фіктивні дані, що стали підставою для неправомірного перерахування грошей з бюджету.

Тепер обом фігурантам справи загрожує позбавлення волі за такі обвинувачення, як заволодіння чужим майном та складання неправдивих офіційних документів. Обвинуваченим загрожує до п'яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, прокуратура повернула державі цілісний майновий комплекс ДП “Укрспецобладнання” вартістю 270 млн грн. Так, Одеська обласна прокуратура домоглася в апеляційному порядку розірвання договору оренди. Зазначимо, що між Регіональним відділенням Фонду держмайна України по Одеській області та підприємством укладено договір оренди цілісного майнового комплексу площею понад 17 тис. м кв строком на 15 років. Проте орендар свої обов’язки щодо сплати орендної плати належним чином не виконував та заборгував державі значну суму коштів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися