Одеські поліцейські викрили торговця зброєю з Житомирщини

Загалом “бізнесмен” заробив 10 тисяч доларів за арсенал зброї

Одеські правоохоронці успішно припинили незаконний обіг зброї та боєприпасів, затримавши мешканця Житомирщини, який збував свій арсенал за значні гроші. За ці злочинні дії йому загрожує до семи років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області

За інформацією поліції, зловмисник здійснив два успішних "бізнес-операції" – спочатку продав три ручних протитанкових гранат за 6 тисяч доларів, а потім, через деякий час, здійснив угоду на два автомати, п'ять гранат, РПГ, п'ять магазинів та понад 40 набоїв різного калібру за 4 тисячі доларів.

Спільні зусилля слідчих та експертів вибухотехнічної служби поліції Одеської області призвели до конфіскації зброї та боєприпасів, а також затримання правопорушника. Експертне дослідження підтвердило походження конфіскованого арсеналу.

Фігуранту вже повідомлено про підозру за статтею 263 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за придбання, носіння, зберігання, передачу та збут вогнепальної зброї та бойових припасів без законного дозволу. Цей злочин карається позбавленням волі на термін від трьох до семи років. Суд встановив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але надає йому право внести заставу у розмірі 514 тисяч 760 гривень.

Розслідування також розширюється на визначення каналу постачання зброї та боєприпасів, а також виявлення всього кола осіб, причетних до цього небезпечного злочину.


Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.

Також “Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися