На Одещині священник намагався вивезти призовника за кордон: схема здивує (ВІДЕО)

Клірик підвозив жителя Луганщини призовного віку до кордону з Молдовою

Білгород-Дністровські прикордонники зафіксували неймовірно дивний інцидент на транзитній ділянці автодороги "Одеса  Рені". 45-річний священнослужитель УПЦ, який має зв'язки з країною-агресоркою, намагався вивезти чоловіка до Молдови, використовуючи неповнолітнього та катафалк. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Патруль прикордонників зупинив транспортний засіб, коли вони помітили підозрілу ситуацію. Виявилося, що священник ховав у катафалку 10-річного хлопчика, використовуючи його як частину незаконного плану переправлення дорослого чоловіка до Молдови.

Перевізник мав намір висадити пасажира, щоб той нелегально потрапив у Молдову. А щоб кількість осіб у транспортному засобі збігалась на виїзді з транзитної дороги, водій заховав у катафалку – під відрами, шинами та ковдрою 10-річного хлопчика – сина односельця, – йдеться в повідомленні. 

Наміри церковнослужителя були припинені прикордонниками, які скерували повідомлення до поліції щодо порушення статті 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Дитину вдалося повернути батькам. Справа передана до суду.


Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися