На Одещині фотопастка “спіймала” ухилянтів (ВІДЕО)

В Одеській області прикордонники спіймали ухилянтів

Недалеко від придністровського сегмента українсько-молдовського кордону прикордонники Подільського загону встановили фотопастки та використовували дрон для виявлення руху потенційних правопорушників. Завдяки оперативній реакції охоронців державного кордону, групу з шести осіб затримали неподалік від села Новосеменівка в Подільському районі. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Розслідування показало, що ці чоловіки мали намір незаконно потрапити до Молдови. Для втілення свого плану вони взяли на допомогу адміністратора телеграм-каналу, який обіцяв гарантований прохід за 3200 доларів США з кожного особи. На правопорушників було складено протоколи про адміністративні правопорушення, а справи направлені до суду.


Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися